Plant Medicijn Ceremonies

Het mysterie van het bestaan

Je ervaart regelmatig een gebrek aan de integratie van het mysterie van het bestaan in de samenleving. Je bent op zoek naar een diepere verbinding met jezelf, de natuur en omgeving. Het is voor jou waardevol om betekenisgeving aan jouw bestaan hier op aarde te kunnen geven, wat verder gaat dan het overlevingspatroon. Wellicht heb je al wat ervaring op het gebied van yoga, meditatie of therapie als het gaat om innerlijke transformatie en spirituele ontwikkeling. Echter ontbreekt er nog iets fundamenteels op jouw pad, alleen kan je niet zo goed de vinger erop leggen.

Diep van binnen voel je de roeping; om jouw innerlijk te bevrijden van alle dogma’s, conditioneringen, trauma’s, voorouderlijke wonden etc. Je beseft heel goed dat de huidige staat van de wereld er beroerd aan toe is en verandering hard nodig is voor het creëren van een nieuwe wereld. Het lijkt een immense taak om deze veranderingen te bewerkstelligen en een blijvende transformatie te ondergaan die niet alleen jou als persoon ten goede komt maar ook de wereld. Dit is een reële gedachten, gelukkig sta je er niet alleen voor en zijn er veel krachten met je; het is alleen een kwestie van er contact mee maken en bewustzijn. 

 

cacao ceremonie

 ”Wij bieden een liefdevolle en veilige setting waar ruimte is voor je eigen proces en het vieren van het bestaan” Maindrian Lucano Marcello 

 

 

Samen creëren van een nieuwe wereld

Merk jij ook op dat het leven en de persoonlijke omstandigheden van veel mensen en misschien ook van jezelf in een staat van onrust en chaos verkeerd?
Wil jij in harmonie leven en jouw wonden, inclusief die van je voorouders, genezen zodat de rust en balans in je leven kan terugkeren?  Een plant medicijn ceremonie is een therapeutische setting waarbij, indien in de juiste setting, de wonden kunnen genezen.
Je gevoel van afgescheidenheid verdwijnt tijdens een ceremonie en je voelt de grote eenheid en familie die we allen zijn. 

 

Kennis en ervaring van het heilige

De context van de ceremonies wordt gegeven vanuit diverse sjamanistische tradities.
Het sjamanisme is de eerste spirituele discipline of weg die leidt tot onmiddellijke kennis van het heilige (gnosis). Als zodanig is het de wortel waaruit andere spirituele disciplines zijn voortgekomen. De medicijn planten waar wij mee werken zijn ambassadeurs van moeder aarde en ze helpen jou los te komen van alle conditioneringen die jou contact met het heilige en levende moeder aarde hebben verbroken. 

 

 

 

Yurt

De Ceremonies worden gegeven in een Yurt 

 

Hoe kan het jou helpen?

Elk plant medicijn is een heilig sacrament; het werkt op de integratie van de donkere, ongeadresseerde, of schaduw aspecten van jezelf. Tijdens elke ceremonie kan je werken met een intentie; de plant laat je op een diepe manier contact maken met je onderbewustzijn waardoor dit gemanifesteerd kan worden. 

Waarom kan jou dit helpen? Die reden is dat deze aspecten essentieel zijn voor jou psycho spirituele ontwikkeling en algemene gezondheid. Zonder de directe ervaring van schaduw emoties vanuit een plaats van overgave en erkenning, worden pijn en wonden ongepast opgeslagen, onderdrukt, in de diepte van je psyche. Dit creëert blokkades voor de stroom van jouw leven en nieuwe, nadelige gedrags paden worden gecreëerd om deze blokkades in stand te houden, om de onderdrukking of ontwijking van ongewenste emotionele inhoud in stand te houden.

Deze diepgewortelde emoties bevatten een potentieel voor grote empowerment, maar wanneer ze niet worden behandeld en opgesloten, ontkrachten ze jou empowerment door je onderbewuste gedrag te controleren. Nadenken over historische gevoelens zal niet noodzakelijk hun controle over je loslaten. De enige manier om echt door en voorbij deze emoties te bewegen, om ze te integreren, is ze in hun volle eerlijkheid te VOELEN en van die gevoelens te leren (zo goed als je kunt). En dit is het proces wat je aangaat tijdens deelname in de ceremonies. 

 

Kerstceremonie

Je bent van harte welkom om op 18 december van 14.00 tot 21.00 uur om de ware betekenis van de kerst en winterzonnewende te vieren. In het persoonlijke leven staat de winterzonnewende symbool voor de hoop en de telkens terugkerende ervaring dat onze essentie onverwoestbaar en onsterfelijk is, zelfs op momenten dat pikzwarte duisternis ons omringt. Dit licht is een innerlijke licht in ons, het licht van onze ziel die ons leidt en beschermt. Tijdens de ceremonie gaan we contact maken met dit licht

 

Vliegenzwam

 

Het Sacrament ”Amanita Muscaria”

Het sacrament dat we gaan consagreren is Amanita Muscaria. Dit sacrament heeft een lange geschiedenis van gebruik in religieuze ceremonies.  Meer dan 4000 jaar lang was het in India en Iran het ingrediënt van een heilige en hallucinogene rituele drank, “soma” genaamd, terwijl de Siberische sjamanen het eind december als geschenk uitdeelden.
De Kerstman is een moderne tegenhanger van een sjamaan, die geestverruimende planten en paddestoelen consumeerde om in contact te komen met de geestenwerel. Tot een paar honderd jaar geleden verzamelden deze praktiserende sjamanen of priesters die verbonden waren met de oudere tradities Amanita muscaria (de heilige paddestoel), droogden ze, en gaven ze dan als geschenk op de winterzonnewende.

 

Praktisch

*Je kan je aanmelden door een email te sturen naar: MaindrianvanBerge@gmail.com.
*Als je nieuw bent bij ons willen wij je graag telefonisch spreken alvorens je deelneemt aan de ceremonie.
* Er worden maar liefst 3 heilige sacramenten aangeboden: Rapé: stof van de ouden, Cacao Elixer en de Heilige paddestoel
*De kosten voor de ceremonie zijn  €90,-  dit is inclusief Biologische fruit en snacks na de ceremonie

*Locatie: Berkhout; bij aanmelding krijg je de exacte locatie