Cacao ceremonie

Cacao wordt al duizenden jaren gebruikt als een heilige drank om te verbinden met het goddelijke. In een ceremonie wordt cacao op een bewuste manier gerespecteerd als een plantmedicijn. Het is een krachtige katalysator voor helend werk.

Medicijn van het hart

Cacao helpt ons om naar binnen te reizen, ons te verbinden met ons hart, patronen bloot te leggen, zelfliefde te cultiveren, bewustzijn te vergroten en ons te ondersteunen op ons pad en in persoonlijke groei. Het creëert geen dingen die er niet zijn, maar is een krachtige katalysator voor deze processen. Het staat bekend als een hartopenend medicijn dat helpt om inzicht en bewustzijn te vergroten.

In de westerse cultuur zijn we niet gewend om planten als heilig te zien of bepaalde krachten toe te kennen. We kunnen veel leren van planten en kennis van inheemse culturen.

Ceremonie met een intentie

Ceremonies kunnen in verschillende vormen worden gehouden, bijvoorbeeld met meditatie, dansen, delen, zingen, een soundjourney of een mix daarvan. Er is geen formele regel, maar je intentie is een krachtig element.

Soms kan het moeilijk zijn om onderscheid te maken tussen intentie en verwachting, maar het verschil is cruciaal. Een open houding om luisteren en niet te proberen een snelle oplossing te willen. Vaak ontstaat de magie tussen de regels door.

Het is goed om te weten dat de meeste kennis over traditionele ceremonies door inheemse culturen zoals de Maya’s en de Azteken verloren is gegaan. Moderne ceremonies putten veel inspiratie uit oude culturen, maar zijn een mix van verschillende practices. Dit maakt het vaak toegankelijker en makkelijker om te volgen. Tegelijkertijd is het doel niet het kopiëren van ceremonies met verschillende culturele achtergronden. Gelukkig is de spirit van cacao sterk, vindt z’n weg en wordt er door mooie mensen mee gewerkt. Je kan deze helende eigenschappen van cacao in een ceremonie, maar ook zelf verkennen.

Ceremonie in Hoorn en Amsterdam

De cacao ceremonies vinden in groepsbijeenkomsten plaats in zowel Hoorn als Amsterdam.

Ook kan je een individuele sessie of een sessie met je eigen groep boeken.

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.