Hét Medicijn tegen depressie

Heb jij wel eens last van sombere buien? Hebben mensen in jouw netwerk, familieleden of vrienden te maken met depressie?
Het komt steeds vaker voor in onze maatschappij: depressieve klachten, neerslachtigheid, burn-out en stress.
In deze blog ga ik dieper in op de oorzaken van depressie en de mogelijke oplossingen.

Het verlies van het contact met de natuur

Het zal je wellicht verbazen om te weten dat depressie een typisch westerse aandoening is.  In andere delen van de wereld is deze aandoening vrijwel onbekend of is het verschijnsel zeldzaam.
Hoe komt het toch dat in andere delen van de wereld dit een onbekend fenomeen is en het bij de westerse mens steeds vaker voor komt?
Uit onderzoek blijkt dat culturen die nauw verbonden zijn met de natuur, een sterk gemeenschapsgevoel hebben en regelmatig natuurlijke sacramenten consacreren in een rituele setting als onderdeel van hun bestaan.  Een mogelijk gevolg is dat zij hierdoor niet of minder worden lastig gevallen door sombere gemoedstoestanden.

Een symbiotische relatie

Een belangrijke verklaring voor het veel voorkomen van depressies en sombere gemoedstoestanden in het westen is dat onze samenleving de symbiose met de natuur is verloren.
Als we klein zijn hebben we een sterke hechting met onze ouders of opvoeders nodig om ons veilig en geborgen te voelen en daarvanuit ons persoonlijk geluk en succes op te bouwen in verbinding met de omgeving.
Wat ons vaak niet wordt onderwezen in het westerse educatie systeem is dat er ook een dergelijke symbiose nodig is als we als volwaardige volwassen ons leven willen leiden. In deze context wordt de volwassen symbiose gezien als een hechte band die een persoon kan hebben met ‘moeder natuur’ die zorgt voor een veilig en geborgen gevoel waardoor iemand minder vatbaar is voor aandoeningen zoals depressie.

Psilocibine als sacrament

Als we ervanuit gaan dat moeder aarde een levend organisme en intelligent wezen is, zal het niet zo gek zijn te bedenken dat er ook een manier is voor haar om ons in contact met haar wezen te brengen en vooral ook te houden.
Vanuit deze context beschouwd heeft moeder aarde waarschijnlijk een impuls gecreëerd om ons terug te laten keren naar de symbiotische en gelukzalige relatie. Het is aannemelijk dat wij als mensheid ooit zo een symbiotische relatie hadden dat mogelijk werd gemaakt door het consumeren van de psilocybine-paddenstoel. Dit natuurlijke sacrament is duizenden jaren lang geconsacreerd
door onze voorouders, waardoor zij in staat waren in harmonie, vrede en gelukzaligheid te leven met elkaar en moeder aarde.
Sinds vrij recent zijn wij als mensen dit natuurlijk sacrament en de betekenis hiervan vergeten met alle consequenties van dien.

Traditionele Ceremonie

Wij organiseren traditionele ceremonies in een veilige context waarin men de psilocibine truffels kan consacreren voor diverse helende doeleinde. Wij hebben veel ervaring met het begeleiden van mensen in deze therapeutische setting en doen dit tevens op een traditionele manier die gebaseerd is op eeuwen oude genezingsmethodes. Het sacrament wordt niet uit zijn context geplaatst; duizenden jaren lang begeleide een medicijnman een ritueel waarbij de stam of een persoon werd genezen met behulp van dit sacrament. Tijdens onze ceremonies is er een soort gelijke context; de ceremonieleider heeft diverse initiaties ondergaan o.a. in een stam waarbij hij heeft geleerd om traditioneel te werken met diverse sacramenten.
Als je interesse hebt om deel te nemen tijdens één van deze ceremonies kan je contact met ons opnemen door een mail te sturen naar: info@mainservices.nl

Voor meer informatie over deze ceremonies kan je kijken op onze website:
https://mainservices.nl/services/plant-medicijn-ceremonie/


De heilzame werking van psilocibine volgens de wetenschap

De moderne wetenschap doet steeds meer onderzoek naar de heilzame werking van de natuurlijke sacramenten.
Onderstaand is een artikel toegevoegd waarin het verband wordt uitgelegd tussen de heilzame werking van psilocibine bij de behandeling van depressie:

https://www.nrc.nl/nieuws/2022/04/12/depressief-brein-krijgt-betere-samenhang-door-paddo-stof-psilocybine-a4111046?fbclid=IwAR2LtKFWh8HnVNozSL9zcb4dVhFUoz4nlhNSvESr7OdWpuGMh7MGAPxq94s

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.